KAM ministras Raimundas Karoblis: nuo Puolančio Ruso Lietuvos kariai ruošiami gintis ilgais nagais ir aštriais dantimis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2017-01-10 23:54:48, skaitė 3072, komentavo 0

KAM ministras Raimundas Karoblis: nuo Puolančio Ruso Lietuvos kariai ruošiami gintis ilgais nagais ir aštriais dantimis


R. Karoblis (kairėje). Nuotr. prezidentas.lt

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis paneigė kalbas, kad Rusija Baltijos šalis galėtų užimti per 36-60 valandų.

„Ar sutinkate su tokiu vertinimu?“, - ministro paklausė BNS. Pasak ministro, „vieno atsakymo negali būti“.

„Mūsų kariškiai sako – tikrai ne. Planai sudėlioti taip, kad pasipriešinimas būtų adekvatus bent iki tol, kol sulauktume rimtos sąjungininkų paramos“, - atskleidė R. Karoblis.

Pasak ministro „svarbiausias klausimas yra ne per kiek laiko mus užimtų ar neužimtų – turi būti pasirengimas gintis ir atgrasymas, kad priešininkas nenorėtų imtis provokacijų ar platesnių veiksmų“.

„Turime ruoštis hibridinėms grėsmėms ir klasikiniams karo veiksmams, turime turėti ilgus nagus ir aštrius dantis“, - pridūrė jis.

Ministras taip pat informavo, kad jo vienu veiklos prioritetų bus kibernetinės gynybos stiprinimas. Jis taip pat atskleidė, kad tam, jog galėtume priimti sąjungininkus ir nekliudytų ribota karinė infrastruktūra, „ties kai kuriais projektais dirbama 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę“. R. Karoblis pranešė, kad „Vyriausybės programoje numatytas visų statutinių darbuotojų atlyginimų pakėlimas 30 proc. per kadenciją“.

Tačiau svarbiausia – investiciniai įsigyjimai.

„Investicijų liūto dalį sudarys tęstiniai projektai: „Boxerių“, haubicų pirkimas, prieštankinė ir priešlėktuvinė ginkluotė, įskaitant (vidutinio nuotolio norvegiškas priešlėktuvinės gynybos sistemas) NASAMS“, - vardino ministras.

Taip pat svarstoma nauja sraigtasparnių platforma.

„Kada nors reikės pereiti prie vakarietiškos platformos nuo dabartinių „Mi-8“ su remonto problemomis ir mažu efektyvumu. Trys turimi „Dauphin“ sraigtasparniai nepadengia visų poreikių“, - pasakė ministras. R. Karoblis taip pat informavo, kad Lietuva dar aktyviau dalyvaus tarptautinėse misijose Irake, Ukrainoje, Afganistane. „Anksčiau buvo mūsų indėlis į Malį. Kalbama ir apie dalyvavimą su vokiečiais Viduržemio jūroje“, - nurodė ministras.

Savo nusiteikimu apginti Lietuvą ilgiau negu 36-60 val. KAM ministras Raimundas Karoblis pasidalino ir socialiniame tinkle "Feisbukas":

Raimundas Karoblis
Visiškai pritariu visuotiniam jaunuolių šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą įvedimui. Mokėjimas ginti savo Tėvynę yra kiekvieno Lietuvos piliečio garbinga konstitucinė pareiga. Tačiau šiam žingsniui turi būti tinkamai pasiruošta. Turime užtikrinti, kad kariuomenė vystytųsi tvariai, išlaikant balansą tiek tarp šauktinių, profesinės karo tarnybos karių ir karių savanorių, tiek tarp personalo augimo ir tolimesnės kariuomenės modernizacijos.

Didesniam šauktinių skaičiui reikės naujos infrastruktūros, karinio personalo, kurie vykdytų mokimus, šauktinius reikės aprengti, pamaitinti, užtikrinti tinkamą jų mokymą poligonuose ir tai negali būti daroma likusios kariuomenės sąskaita.

Nagrinėsime visas galimas visuotinio šaukimo alternatyvas, galimą šauktinių skaičiaus dinamiką. Kita vertės, analizuosime kariuomėnės galimybes priimti ir apmokyti visus konkrečių metų šauktinius. Visas išvadas ir galimus sprendimus pateiksime Vyriausybei, ir Valstybės gynimo tarybai.

Jeigu sugebėtume pasiruošti 2020 metams, būtų labai gerai. Jei ne - galimi sprendimai būtų palikti jau naujai Vyriausybei. Bet kryptis aiški, ruošiamės visuotiniam šaukimui, ir tai yra gerai.

Deja, bet į žemiau pateiktą amžiną klausimą "Ką daryti?" gerbiamas ministras kol kas neatsakė:

Laurynas Ragelskis
Bet ką daryti su Lietuvos rusais ir lenkais, tarp kurių pasirodo net du trečdaliai laiko KGBistą ir diktatorių V. Putiną - puikiu žmogumi ir vadovu?

Jeigu mes Lietuvos kariuomenėje apmokysime tokius Putinistus naudotis ginklais, suteiksime jiems žinių apie mūsų karines pajėgas, atėjus valandai "X" - jie gali tapti ne šiaip penktąja kolona, o priešo avangardu, momentiškai užėmusiu placdarmą!

Jūs tik įsivaizduokite, kas bus, kai prieštankinėmis amerikietiškomis sistemomis ginkluoti Lietuvos kariuomenės diversantai, viena salve sušaudys VISUS mus ginančius NATO tankus! 

Vyrai, jums tereikia atsilaikyti kol Amerika mums padės! VALIO! Ir žinoma, SLAVA HEROJAM!!! HEROJAM SLAVA!!!