Vytautas Landsbergis: Nebeturim laiko tampyti sukirmijusią rusišką gumą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/nebetu... 2017-03-01 10:49:07, skaitė 2959, komentavo 0

Vytautas Landsbergis: Nebeturim laiko tampyti sukirmijusią rusišką gumą


Konservatorių kova prieš branduolinį monstrą Baltarusijoje tęsis iki galutinės pergalės. Nuotrauka iš konservatorių rinkiminės kampanijos 2016 m. Seimo rinkimuose. Nuotr. facebook.com

Vasario 16-osios proga, tradiciškai kalbėdamas iš balkono, Laisvės (Auštrevičiaus) premijos nugalėtojas Vytautas Landsbergis priminė apie konservatorių rinkiminę kampaniją 2016 m. Seimo rinkimuose.

Kaip žinoma, konservatoriai siekdami kuo labiau pritraukti rinkėjus į savo pusę, rinko parašus dėl Astravo atominės elektrinės statybų sustabdymo. Iš viso per visą Lietuvą pavyko surinkti net virš 60 tūkstančių parašų.

„Surinkom parašus. Bet nebeturim laiko tampyti sukirmijusią rusišką gumą. Ankstesnis neva socialistų Seimas tik rinko argumentus, kodėl „nieko negalima padaryti“. Naujasis Seimas lyg rengia įstatymą, kad priešinsimės, nepirksim, boikotuosim ir įpareigosim Vyriausybę ligi 2018 metų pabaigos bent pūstelėti kokį priemonių planą. Miegokit, specai ekspertai, dar dvejus metus, o budeliai tuo metu iškels giljotiną virš mūsų tėvynės galvos!“, - 99-ųjų Lietuvos Nepriklausomybės metinių proga iš balkono perspėjo V. Landsbergis.

Ekspertai.eu primena, kad žalią šviesą Astravo AE uždegė būtent konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vyriausybė, kuri viską gerai žinojo, sekė informaciją, net susitikinėjo su Baltarusijos aukščiausiais pareigūnais, tačiau nieko nenuveikė, kad prie pat Lietuvos sienos atominė neatsirastų. Baltarusija lemiamus sprendimus  priėmė 2011 metais, kai pasirašė elektrinės statybos kontraktą su Rusijos korporacija „Rosatom“.

Susiję:

Kodėl prezidentė nenori dalyvauti „Lietuvos išsivadavimo tąsoje“? Kažkas stabdo