M. Bastys ryšius su Rusijos FSB pareigūnais užmezgė labai seniai – dar 2000 m., vos išrinktas į Seimą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/mbasty... 2017-04-19 09:11:32, skaitė 1965, komentavo 0

M. Bastys ryšius su Rusijos FSB pareigūnais užmezgė labai seniai – dar 2000 m., vos išrinktas į Seimą


NSGK pirmininkas V. Bakas.

Seime pristatytos Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atlikto tyrimo dėl Seimo nario, socialdemokrato Mindaugo Basčio veiklos išvados. Išvadose teigiama, kad parlamentaras veikė prieš Lietuvos valstybę.

Seimas pritarė NSGK atlikto parlamentinio tyrimo dėl M. Basčio ryšių galimai keliamos grėsmės nacionaliniam saugumui ir galimybių inicijuoti apkaltos procesą išvadai. Už tai numatantį Seimo nutarimą balsavo 93 Seimo nariai, prieš – 6, susilaikė 16 parlamentarų.


Seimo narių nuomone - Tėvynės išdavikas M. Bastys

Pristatydamas tyrimo išvadas NSGK pirmininkas, žaliasis valstietis Vytautas Bakas priminė, kad M. Bastys ryšius su Rusijos FSB pareigūnais užmezgė labai seniai – dar 2000 m., vos išrinktas į Seimą.

Po V. Bako išvadų pristatymo, žaliasis valstietis sulaukė daug pagyrų – tiek iš konservatorių, tiek ir iš socialdemokratų.

„Sveikinu komiteto pirmininką, kuris per pusę metų pranoko visą konservatorių darbą kartu sudėjus, visų kadencijų“, - teigė socialdemokratas Artūras Skardžius.

Pats valstybės išdavimu įtariamas M. Bastys kaltinimus neigė, esą jis neveikė prie Lietuvos valstybę ir priesaikos Lietuvos Respublikai nesulaužė.

Socialiniuose tinkluose V. Bakas pranešė, kad iš pradžių atsargiai vertino šios komisijos veiklos tikslingumą.

„Tačiau daugybę metų rinkta specialiųjų tarnybų informacija bei pirmieji M. Basčio liudijimai nustebino ne tik Seimo (NSGK) naujokus, bet ir daugiau mačiusius. Paaiškėjo, kad Lietuvai žengiant energetinės nepriklausomybės keliu vyko ir šešėlinis (horizontalus) procesas. Pagal planą prie mūsų valstybės sienų turėjo atsirasti dvi naujos atominės elektrinės ir dar viena – Lietuvoje, taip pat jungtis tarp Kaliningrado srities ir Lietuvos. Ignalinos AE uždarymas buvo tik priedanga ir patogus pretekstas, informacinis fonas maskuoti veiklą ir tikrąsias derybas. Į procesą buvo intensyviai siekta įtraukti mūsų aukščiausius politikus, verslą, kai kuriuos „ekspertus“. Tokiu atveju Lietuva užuot įtvirtinusi energetinę ir politinę nepriklausomybę, taptų priklausoma nuo vieno tiekėjo, o prie viso to – patektų į branduolinį žiedą. Štai tokią „saugią“ Lietuvą buvo pasirengę palikti ateities kartoms kai kurie Lietuvos politikai“, - informavo žaliasis valstietis.

V. Bako pasisakymą ir M. Basčio pasiteisinimus Seime galite žiūrėti čia: