NSGK pirmininkas, konservatorių simpatija žaliasis valstietis V. Bakas pakviestas atsikvošėti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/nsgk-p... 2017-04-21 09:58:02, skaitė 3847, komentavo 0

NSGK pirmininkas, konservatorių simpatija žaliasis valstietis V. Bakas pakviestas atsikvošėti


NSGK pirmininkas, jaunuoju entuziastų tituluojamas žaliasis valstietis V. Bakas (dešinėje). Nuotr. facebook.com

Seim​e balandžio 18 d. svarstant​ nutarim​ą​ „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atlikto parlamentinio tyrimo dėl Lietuvos Respublikos Seimo nario Mindaugo Basčio ryšių galimai keliamos grėsmės nacionaliniam saugumui ir galimybių inicijuoti apkaltos procesą išvados“, socialdemokratas Artūras Skardžius pakvietė Seimo Nacionalinio gynybos ir komiteto (NSGK) pirmininką, žaliajį valstietį Vytautą Baką atsikvošėti.​

„​K​viesčiau net ir komisijos, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką tiesiog atsikvošėti, ką mes darome? Apkalta yra teisinis procesas. Mes jį suplakame su politiniu procesu, pradedame kalbėti apie Tėvynės išdavimą. Gerbiamas Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininke, jūs aiškiai iš tribūnos spaudos konferencijoje pasakėte: „Štai, kaltinu kolegą, tokį pat mandatą turintį kitą Seimo narį, kad jis padarė nusikaltimą pagal Baudžiamojo proceso kodekso 118… ir septyneri metai laisvės atėmimo.“ Čia sunkus nusikaltimas. Kas jums davė tą teisę? Ką, jūs prokuroras esate? Ar tiesiog šiandieną pasijutote atsisėdęs į Seimo nario kėdę, kad esate, na, sakykime, visagalis? Jums mandatą suteikė tokį pat tauta, kaip ir kiekvienam čia esančių, todėl demokratinėje valstybėje tikrai nereikėtų imti pavyzdžio iš V. Putino, iš kitų kaimyninių valstybių ir nesielgti, ir nekurti politinių procesų“​, - žaliajam valstiečiui pastabą pasakė A. Skardžius.​
 
​Savo pasisakyme A. Skardžiu​s priminė „Mažeikių naftos“ padovanojimą „Williamsui“, kuris padovanojo ją „Jukos“ – rusų kompanijai“

„Itin svarbus Lietuvai objektas buvo atiduotas už dyką. Labai gudriai sukurpus modelį, atiduosime šiaip draugiškai valstybei, o po to ji atiteks rusams“, - konservatorių nuopelnus tėvynei priminė politikas.

„2011 m. gruodžio 21 d. „Rosatomo“ „Nukem“ kompanijai A. Sekmoko vadovaujamas A. Darulis, atominės… valdybos pirmininkas, pasirašo kartu su ponu Ž. Jurkšu, tuometiniu direktoriumi, 73 mln. dovaną, tai yra faktas. Jeigu mes kalbame apie mūsų kolegą poną M. Bastį, tai jis nepadarė jokių veiksmų, aš negirdėjau iš čia kalbančių. O štai 73 mln. eurų – faktas, išpumpuota. Klausimas, kada prokuratūra pradės tirti šį klausimą?“, - klausė A. Skardžius.

Pasak parlamentaro, „2012 m. rugpjūčio 29 d. dar A. Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės tuo metu vienas atsakingas pareigūnas pasirašė su „Lukoilo“ įmone LITASCO sutartį ir atidavė strateginį objektą valdyti rusų kompanijai trejiems metams.

„Žala, pinigai mokami už nieką. Tai mokami už tai, kad nesinaudoja Kremliaus kompanija. Tai kiek pinigų kam nubyrėjo į kišenes? Visokių kalbų čia sklaido. Jeigu moka oficialiai už nesinaudojimą, tai kiek neoficialiai tų pinigų nubyrėjo kažkam į kišenes? „Baltijskaja“ atominės elektros planuojamas importas kurios kompanijos? Aš manau, kad atskiro tyrimo reikia įtakingų konservatorių veikėjų šeimos narių verslui Rusijoje, jis neįmanomas be Kremliaus globos, tyrimo. Gerbiamieji, susikaupkime, viskas dar yra prieš akis“, - nurodė A. Skardžius.

Kelis žodžius socialdemokratas tarė ir konservatoriui Jurgiui Razmai.

„O dabar porą žodžių ponui J. Razmai apie SGD terminalą. SGD terminalo, t. y. šito laivo su išdujinimo įranga, kaina – 250 mln. dolerių, tiek mokėjo „LNG Limited“ Korėjos statytojams. Mes turėsime sumokėti, jeigu dar norėsime jį ir nusipirkti, apie 900 mln. USD. Tai čia nauda ar žala valstybės energetiniam saugumui? Taip išpumpuoti į Bermudus pinigus, gerbiami konservatoriai!“, - sugėdino tikraisiais Lietuvos patriotas save vadinančios grupuotės narius A. Skardžius.

Jis patarė jiems geriaus patylėti ir neinterpretuoti dar visai žalio politiko, žaliojo valstiečio V. Bako entuziazmo.

„Jūs geriau tik patylėkite, o ne bandykite ką nors interpretuoti pasinaudoję kolegos, kuris neseniai pradėjo dirbti čia, Seime… Tikrai entuziastingas ir taip toliau, bet šiandien jis jus visus pranoko. Linkiu jums sėkmės, bet mes nežaiskime su degtukais ant parako statinės, nes neaišku, kas toliau. Gal bus sprogdinami abromavičiai, gal geležinkelio tiltai, gal kartosis Pakaunės įvykiai ar A. Petrusevičiaus istorijos?“, - nemalonius klausimus konservatoriams kėlė A. Skardžius.

Susiję:

M. Bastys ryšius su Rusijos FSB pareigūnais užmezgė labai seniai – dar 2000 m., vos išrinktas į Seimą