V. Pranckietis: „Tokie žmonės yra kaip simboliai. Jie turbūt yra dovana mums“

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/vpranc... 2017-08-25 19:59:42, skaitė 991, komentavo 0

V. Pranckietis: „Tokie žmonės yra kaip simboliai. Jie turbūt yra dovana mums“

screen-shot-2017-08-25-at-07-58-19.png
Konservatorius V. Landsbergis (antras iš dešinės). Nuotr. facebook.com

Žalieji valstiečiai konservatoriui, du kartus nusipelniusiam Lietuvos Tarybų Socialistinės Respublikos (LTSR) meno veikėjui bei du kartus LTSR valstybinės premijos laureatui, įvairių tarybinių laikų privilegijų savininkui, Auštrevičiaus (Laisvės) prizo iš antro karto nugalėtojui Vytautui Landsbergiui ruošia išskirtinę jubiliejaus dovaną.

„Parlamentas jau ruošia ir staigmeną, ir dovaną Vytautui Landsbergiui jo artėjančios sukakties proga – buvusiam Aukščiausiosios Tarybos (Aukščiausiojo Sovieto – red. pastaba)-Atkuriamojo Seimo pirmininkui vėl bus mėginama oficialiai suteikti valstybės vadovo statusą“, - skelbama lrytas.lt straipsnyje „Šalies valdžia Vytautui Landsbergiui ruošia išskirtinę jubiliejaus dovaną“.

Pranešama, kad „Seimo rengiama staigmena buvusiam konservatorių lyderiui nebus netikėta“.

Su konservatorių patriarchu V. Pranckietis buvo susitikęs praėjusią savaitę ir apie šiuos planus papasakojo pačiam V. Landsbergiui.

„Kai ką norėjau jam priminti, ir tiek“, – V. Pranckietį cituoja lrytas.lt.

Pasak V. Pranckiečio „yra neteisinga iki šiol nepripažinti to, ką žmonės puikiai supranta, kad profesorius V. Landsbergis buvo šalies vadovas“.

Skelbiama, kad V. Landsbergis liko labai patenkintas tokia V. Pranckiečio pozicija ir pasakė, kad „šis Seimas yra normalesnis – neturi tiek daug senų kompleksų, kažkokių nesuprantamų neapykantų“, nors kuklindamasis teigė, kad „to nereikia“.

Ankstesni bandymai konservatorių oficialiai prilyginti valstybės vadovui patyrė nesėkmę.

V. Pranckiečio teigimu, „kad, jei Seimo dauguma bus palanki V. Landsbergiui, siūlymas dėl naujojo šio politiko statuso parlamento plenarinių posėdžių salę galėtų pasiekti jau rudens sesijoje“.

„Artėja profesoriaus V. Landsbergio jubiliejus. Tai būtų gražu atiduoti jam skolą. Tokie žmonės yra kaip simboliai. Jie turbūt yra dovana mums. Tai šita mūsų dovana jam yra tik tam tikra kompensacija“, - išaiškino V. Pranckietis.

Lietuvos politikos mokslininkų teigimu, tokios skolos sugrąžinimas V. Landsbergiui ištaisytų ankstesnių politikierių istorines klaidas, sutvirtintų teisingumą Lietuvoje ir būtų dovana ne tik pačiam konservatoriui, bet visai lietuvių tautai.

PAPILDYTA

Naujienų agentūra BNS skelbia, kad pats žaliųjų valstiečių lyderis R.Karbauskis teigia, jog „asmeniškai tokio siūlymo nepalaikantis ir pabrėžė, kad tai išskirtinai V.Pranckiečio iniciatyva, nederinta su frakcija“.

„Tikėtis, kad mūsų dauguma ar kokia nors dalis tikrai remtų šitą sprendimą, aš nebūčiau tuo tikras“, - BNS pasakė R.Karbauskis. 

Politikos mokslininkų teigimu, tokia R. Karbauskio pozicija, gali būti jo kerštas visiems, kas sutrukdė jo santykiams su buvusia Seimo nare, šiuo metu rašytoja Greta Kildišiene.

„Kildišienė gali būti tas pagalys Landsbergio titulo ratuose. Karbauskis turi ilgą atmintį, rankas taip pat netrumpas“, - teigė šaltiniai.

Susiję:

V. Pranckietis: Lietuva kovojo už demokratinių vertybių pergalę visoje Europoje