Seimo Pirmininkas: Lietuva yra aktyviausia Ukrainos europinių ir euroatlantinių tikslų gynėja tarptautinėje arenoje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/seimo-... 2017-08-31 10:52:43, skaitė 1056, komentavo 1

Seimo Pirmininkas: Lietuva yra aktyviausia Ukrainos europinių ir euroatlantinių tikslų gynėja tarptautinėje arenoje

screen-shot-2017-08-31-at-09-27-59.png
V. Pranckietis. Nuotr. lrs.lt

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis ir jo vadovaujama delegacija rugpjūčio 31 – rugsėjo 2 dienomis vyksta į Ukrainą.

Oficialaus vizito metu Kijeve parlamento vadovas susitiks su aukščiausiais Ukrainos pareigūnais: Aukščiausiosios Rados Pirmininku Andrijumi Parubijumi, Ministru Pirmininku Vladimiru Groismanu, Ukrainos Prezidentu Piotru Porošenka.

Seimo Pirmininko vadovaujama delegacija taip pat vyks į Chersoną, kur dalyvaus Lietuvos ir Ukrainos verslo forumo atidaryme, susitiks su Chersono srities gubernatoriumi, apsilankys Chersono jūrų uoste.

Vizito metu numatytas susitikimas su Krymo totorių Medžliso atstovais ir bendruomene bei apsilankymas Novoaleksejevkos mokykloje, kur rugsėjo 1-ąją turėtų būti atidaryta pirmoji Krymo totorių klasė.

Vizitas organizuojamas Chersono srities gubernatoriaus kvietimu siekiant plėtoti tarpregioninį Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimą.

„Lietuva yra aktyviausia Ukrainos europinių ir euroatlantinių tikslų gynėja tarptautinėje arenoje“, - pasakė Seimo pirmininkas V. Pranckietis.

Lietuva remia Ukrainos siekius tapti Muitų sąjungos su ES ir Šengeno erdvės nare bei toliau skatins ES ir tarptautinę bendruomenę laikytis griežtos pozicijos dėl neteisėtų Rusijos veiksmų Ukrainoje.

Oficialaus vizito į Ukrainą delegaciją sudaro Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, Seimo Pirmininko pavaduotojai Irena Degutienė ir Gediminas Kirkilas, Seimo nariai Juozas Olekas ir Virginijus Sinkevičius.

Lietuva remia Ukrainą finansais ir vienintelė Europoje – karinėmis priemonėmis.

Šaltinis: lrs.lt

Susiję:

NB8 parlamentų pirmininkams V. Pranckietis pristatė situaciją Ukrainoje