Konservatorių ryšiai su teroristine grupe – akivaizdūs

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/konser... 2017-09-26 18:06:21, skaitė 1049, komentavo 1

Konservatorių ryšiai su teroristine grupe – akivaizdūs

screen-shot-2017-08-07-at-07-59-21.png
Garsiausias Lietuvos konservatorius Vytautas Landsbergis. Nuotr. facebook.com

Šių faktų nedera pamiršti – 2007 m. Seimas pritarė buvusio savanorio Juro Abromavičiaus žūtį tyrusios komisijos pateiktoms išvadoms.

2007 m. spalio 15 d. komisija patvirtino konservatoriams nepalankias išvadas. Jose konservatoriai siejami su J. Abromavičiaus nužudymą organizavusia ir vykdžiusia teroristinės organizacijos požymių turinčia grupuote bei kaltinami darę spaudimą teisėsaugos institucijoms, tyrusioms nužudymą.

Už pritarimą po pateikimo balsavo 54 Seimo nariai, prieš - 21, susilaikė - 4.

Komisija per savo ilgiau nei metus trunkančią veiklą išklausė maždaug trijų dešimčių liudytojų prieštaringus parodymus. Kai kurie liudytojai teigė, kad J.Abromavičius galėjo būti nužudytas, nes išsiaiškino, kas 1994 metais susprogdino geležinkelio tiltą per Bražuolės upę, kiti teigė, kad žūtis galėjo būti susijusi su J.Abromavičiaus darbo Valstybės saugumo departamente (VSD) metu vykdytais kontrabandos tyrimais.

„Patvirtindami tokias išvadas, kokios buvo pateiktos, jūs kartu prisiimsite visą atsakomybę už tą akivaizdžią dezinformaciją ir akivaizdų šmeižtą, kuris yra išdėstytas šituose dokumentuose. Lygiai taip pat prisiimsite atsakomybe už šituos absurdiškus teiginius ir kaltinimus žmonėms, kurie niekuo nepagrįsti“,- prieš balsavimą Seime pasakė tuometinis konservatorių lyderis Andrius Kubilius.

J. Abromavičius buvo nužudytas 1997 metų sausio 31-ąją Kaune, susprogdinus jo automobilį.

Generalinė prokuratūra ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad sprogstamąjį įtaisą pagamino ir po J. Abromavičiaus automobiliu pritvirtino asmuo, kuris vėliau atsitiktinai pats susisprogdino.

Teisėsaugai iki šios dienos nieko išsiaškinti daugiau nepavyko.