Rusijos valstybinės televizijos parodytas reportažas iššaukė didžiulį NSGK pirmininko ir konservatorių nepasitenkinimą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/rusijo... 2017-09-27 19:25:43, skaitė 1413, komentavo 1

Rusijos valstybinės televizijos parodytas reportažas iššaukė didžiulį NSGK pirmininko ir konservatorių nepasitenkinimą

gryb%20ir%20gynejai-01.png
NSGK pirmininkas V. Bakas (dešinėje), LR prezidentė D. Grybauskaitė (viduryje) ir konservatorius D. Kreivys (kairėje).

Rusijos televizija ištransliavo kelių Lietuvos piliečių nuomonę apie prezidentės Dalios Grybauskaitės suklastotą biografiją ir provokatyvią, pirmiausia Lietuvai ypač kenksmingą jos veiklą, bei apie puolamojo pobūdžio pratybas ZAPAD, kurių metu, kaip buvo skelbiama Lietuvos žiniasklaidoje, Rusija turėjo pulti NATO ir Europos Sąjungą.

Laidoje pavadintoje „Хозяйка Литвы“ (Lietuvos šeimininkė), be kitų prelegentų buvo kalbintas Seimo narys, buvęs disidentas, Helsinkio grupės narys Petras Gražulis, buvęs pirmasis Atkurtos Nepriklausomos Lietuvos Krašto apsaugos ministras, signataras Audrius Butkevičius, buvęs pirmasis Valstybės saugumo demartamento (VSD) direktorius, signataras Zigmas Vaišvila.

Nors kalbintieji nepasakė absoliučiai nieko naujo, kas nebūtų žinoma Lietuvoje, apie apibendrintos biografijos NKVD gaisrininko (vėliau tremtinio) dukterį, kolaborantę, Lietuvos Nepriklausomybės priešininkę, komunisto Mykolo Burokevičiaus bendražygę, Rusijos Federacijos valstybės paslaptį LR prezidentę D. Grybauskaitę, tačiau tai sukėlė didžiulį konservatorių ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos (NSGK) pirmininko, žaliojo valstiečio Vytauto Bako nepasitenkinimą.

Kurlianskio žiniasklaidos tinklo televizijoje „Info TV“ konservatorius Dainius Kreivys ir minėtas žaliasis valstietis išsakė savo nepasitenkinimą, motyvuodami tuo, kad viskas, kas pasakyta tarnauja Kremliui, o tokie pasisakymai padeda Rusijai pasijusti Vakarų auka.

Dėl šių propagandinių ir, kaip pastebėjo D. Kreivys, šeimininko užsakymu įgyvendintų pasisakymų ekspertai.eu kreipiasi į NSGK pirmininką V. Baką, kad jis pasitelkęs savo pavaduotoja Rasą Juknevičienę bei kitus saugumo srities žinovus išnagrinėtų, kokius minėtoje Rusijos televizijos laidoje faktus apie prezidentę iškraipė ir melagingai liudijo šalies signatarai bei politikai.

Taip pat prašoma šią analizę paviešinti, kad visuomenė galėtų susipažinti su teisinga ir neiškraipyta prezidentės biografija ir nepasiduotų Kremliaus užsakytai propagandai.

Nieko neypatinga, tačiau visą konservatorių bendruomenę labai sudominusią ir stipriai papiktinusią laidą, kam įdomu, galite žiūrėti čia: