Už kokią kainą Lenkijos kampanija perka SGD – neskelbiama, nes tai komercinė paslaptis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/uz-kok... 2017-10-19 22:24:04, skaitė 1159, komentavo 1

Už kokią kainą Lenkijos kampanija perka SGD – neskelbiama, nes tai komercinė paslaptis

screen-shot-2017-10-19-at-08-14-25.png
Nuotr. lrv.lt

Klaipėdos uoste, KN (AB „Klaipėdos nafta“) valdomoje suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) paskirstymo stotyje vykdant stoties paleidimo-derinimo darbus pirmą kartą SGD perkrautos į autodujovežį.

Spalio 17 d. antžeminėje SGD paskirstymo stotyje priimtas ir užpildytas pirmasis Lenkijos kompanijos DUON SGD autodujovežis. Ši operacija unikali tuo, jog tai pirmoji SGD krova iš šiemet pastatytos SGD paskirstymo stoties į antžemininį transportą vykdant stoties paleidimo–derinimo darbus.

Priimti kompanijos DUON autodujovežį buvo atsakingai ruošiamasi. KN atliko mažos apimties SGD autodujovežių užpildymo, techninių galimybių ir rizikų vertinimo studiją, kuri apibrėžia SGD autodujovežių priėmimo ir krovos sąlygas paskirstymo stotyje.

„Treji metai nuo SGD terminalo eksploatacijos pradžios ir jau yra aiškus pajėgumų naudotojų portfelis. SGD terminalo pajėgumus yra rezervavę trys terminalo naudotojai, o tai yra įrodymas, kad SGD terminalo paslaugomis naudojasi Baltijos šalių dujų vartotojai“, - pasakė KN generalinis direktorius Mindaugas Jusius.

Atsiradus galimybei SGD tiekti ne tik vamzdynais, bet ir gabenti autodujovežiais, didėja SGD panaudojimo galimybės.

Už kokią kainą Lenkijos kampanija perka SGD – neskelbiama, nes tai komercinė paslaptis.

Šaltinis: lrv.lt