G&G Sindikatas lyderis Gabrielius Liaudanskas yra susijęs su MG Baltic ir liberalais

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/2018... 2018-06-07 17:55:05, skaitė 961, komentavo 0

G&G Sindikatas lyderis Gabrielius Liaudanskas yra susijęs su MG Baltic ir liberalais

Politinės korupcijos skandalas atskleidžia ir daugiau įdomių dalykų, kuriuos anksčiau vertinau kaip visiškai nesusijusius įvykius. Šiandien mane nustebino, kartu ir nuliūdino faktas, kad asmuo, kuris savo koncertus papuošė klouno veidu, taip pat yra pats susijęs su MG Baltic ir liberalais. Šios dienos vieno naujienų portalo publikacija atskleidžia, kad liberalas G. Steponavičius MG Baltic vadovams duodavo ataskaitas, kokiems asmenis reikėjo sumokėti, kad jie dalyvautų šio liberalo įsteigto ir paramos iš MG Baltic prašančio fondo veiklose. Tarp tų, kurie gavo atlygį iš MG Baltic „paaukotų“ pinigų už dalyvavimą pilietiškumo pamokose buvo ir grupės G&G Sindikatas lyderis Gabrielius Liaudanskas – Svaras. Iš viešojoje erdvėje skelbtos informacijos aiškėja, kad pilietiškumo pamokos buvo ne pigios – už vieną pamoką Svarui buvo mokama berods 500 Lt, o tokių pamokų jis pravedė daugiau nei 60 mokymosi įstaigų.

Visada maniau, kad žymūs ir kūrybingi visuomenės veikėjai, darantys įtaką jauniems žmonėms, susitikimuose su visuomene dalyvauja savo iniciatyva, vedini vidinių įsitikinimų ir vertybių, neatlygintinai, bet, pasirodo, kad taip elgiasi ne visi. Kai kuriais atvejais už to stovi dideli politiniai ir duodančio pinigus politikams verslo interesai.

Jei anksčiau turėjau abejonių dėl karikatūros ir patyčių plonytės ribos, šiandien aš, žinodamas tokias naujas aplinkybes, kurias atskleidė liberalas G. Steponavičius, abejonių neturiu. Dabar jau aišku, kad tai tikriausiai buvo gerai apgalvotas žingsnis, kuriuo aktyviai naudojosi opozicijos atstovai, pataikaujantys verslui, kuriam patys atvėrė duris lobti iš alkoholio pramonės ir valstybės užsakymų, leido dėlioti valstybės pareigūnų postus ir vertinti politines programas, manipuliuoti ir intriguoti, siekiant valdyti visuomenės nuotaikas ir nuomones, paversti marionetėmis aktyviausius visuomenės veikėjus.